Consiliul Județean dotează secția UPU a Spitalului de Copii din Cluj

Consiliul Județean dotează secția UPU a Spitalului de Copii din Cluj

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca va primi o nouă serie de echipamente medicale de ultimă generație, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Proiectul de hotărâre „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19”, va fi supus dezbaterii și votului în ședința ordinară a Consiliului Județean, de joi, 28 octombrie 2021.

Conform referatului de aprobare, pentru proiectul Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19, se asigură finanțarea integrală a cheltuielilor eligibile  din fonduri europene (100%).

Este vorba de nu mai puțin de 35 de echipamente medicale ultramoderne. Printre acestea sunt: Echipament mobil radiologie digital Mobilett Elara Max, Aparat pentru monitorizare hemodinamică completă, Stație centrală de monitorizare, Monitoare mobile pentru triajul pacienților, Sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile, Aparat de Ventilație HFOV, Aparat de detectare a venelor (Dispozitiv de vizualizare a sistemului venos superficial), Aparat de monitorizare hemodinamică non-invazivă (NIRS), Blender Aer/Oxigen, Aparat sterilizare aer  - Purificator de aer pe baza de plasmă mediu (50 mp), Sistem pentru îmbăierea pacienților ce nu pot fi mobilizați, Electroencefalograf Computerizat Portabil.

Potrivit raportului de specialitate, prin darea în administrare a activelor achiziționate prin acest proiect, se asigură la nivelul Regiunii Nord Vest protejarea sănătății pacienților pediatrici în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Comenteaza