Congresul Național de Durere se mută la Cluj

Congresul Național de Durere se mută la Cluj
Cea de-a treia ediţie a Congresului Naţional de Durere, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMF), va avea loc în luna mai la Cluj-Napoca.

 

În cadrul acestui congres, desfăşurat pentru prima dată la Cluj-Napoca, între 7 şi 9 mai, se vor reuni specialiști din întreaga țară pentru a dezbate aspecte legate de tratamentul durerii, precum și a dezvolta strategii pentru facilitarea accesului la tratament pentru toți pacienții cu durere acută sau cronică.

"Durerea, în special durerea cronică, este o problemă gravă care afectează calitatea vieții a
milioane de oameni din întreaga lume. Atât publicul cât și cadrele medicale tind să privească durerea ca pe un aspect „normal" în cadrul unor afecțiuni sau din cauza vârstei înaintate a pacienților. Prin urmare, controlul eficient al durerii a fost relativ neglijat, în ciuda faptului că la
ora actuală sunt disponibile numeroase modalități terapeutice"
, susţin organizatorii.

Congresul Național de Durere îi are ca și copreședinți pe Anca Dana Buzoianu, decanul UMF Cluj, şi pe Ostin C. Mungiu, decanul UMF G. T. Popa  Iaşi şi preşedintele Asociației de Algeziologie din România, celălalt partner al evenimentului.

 

Comenteaza