Concurs pentru funcția de manager al Spitalului Județean Cluj-Napoca

Concurs pentru funcția de manager al Spitalului Județean Cluj-Napoca

Ministerul Sănătății organizează un concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. 

Potrivit anunțului publicat de Ministerul Sănătății pe rețelele de socializare, concursul se va desfășura în două etape. Pe data de 5 mai, la ora 10:00, va avea loc etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor de participare. Cei care trec de această etapă eliminatorie își vor prezenta și susține proiectul de management pe data de 13 mai, ora 10:00.

Calendarul de desfășurare al concursului și condițiile de participare le puteți găsi la adresa: http://www.ms.ro/.../2021/03/anunt-concurs-manager1.pdf . Rezultatele finale ale concursului urmează a fi afișate pe 17 mai.

Postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a devenit vacant la începutul acestui an, când ministrul Vlad Voiculescu l-a demis pe fostul director al spitalului, Petru Șușcă. În locul său a fost numit  manager interimar Prof. Dr. Claudia Gherman. 

De asemenea, odată cu demiterea lui Petru Șușcă, a demisionat și directorul medical Adela Golea.

"Mandatul domnului Ec. Dr. Petru Șușca, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical”, s-a anunțat la începutul anului 2021", au anunțat atunci reprezentații SCJU Cluj-Napoca.

Cine este Claudia Gherman, actualul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca

Prof. Dr. Claudia Gherman este medic primar cu triplă specialitate: chirurgie generală, chirurgie vasculară și chirurgie plastică. Din 2017 până în prezent a fost medic șef al Secției Clinice Chirurgie Generală II. În paralel, desfășoară activitate didactică și de cercetare, fiind, începând cu octombrie 2020, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, Disciplina Abilități - Științe umaniste. 

Conform declaratiei de avere din 2019, Claudia Gherman are 3 apartamente in Cluj-Napoca, dobandite prin cumparare, doua autoturisme (un Mitsubishi Outlander si un Daewoo Matiz), are 4 conturi la BT (in euro, dolari si lei) si a incasat un venit anual de 90.635 lei de la UMF din activitate didactica si 127.47 lei de la Spitalul Judetean de Urgenta, unde este medic. De asemenea, a mai incasat suma de 1.724 de lei, prin PFA, de la Interservisan si 11.300 de lei de la Colegiul Medicilor (indemnizatie de conducere).

 

Comenteaza