Comisarul european pentru Sănătate, despre varianta Delta: "Până la sfârşitul lunii august va deveni dominantă"

Comisarul european pentru Sănătate, despre varianta Delta: "Până la sfârşitul lunii august va deveni dominantă"

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat, vineri, în România, că "varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă" și "e nevoie de mai multe eforturi" în ceea ce priveşte vaccinarea.

"Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră", a spus Stella Kyriakides.

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară a adăugat că e nevoie de creşterea ratei de vaccinare în România.

"Suntem conştienţi şi vedem eforturile pe care le faceţi, dar este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare în rândul cetăţenilor români. Nu trebuie să ne complacem în situaţia în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă în acelaşi timp. Aşadar, îi îndemn pe români să ia decizia corectă de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze", a afirmat Stella Kyriakides.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, au vizitat, vineri, la Petreşti, centrul mobil de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2.

Comenteaza