Clujul primește o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer

Clujul primește o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer

Zeci de mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech urmează să sosească la Cluj, aceasta fiind prima tranșă din cele care vor ajunge săptămânal în țară pe parcursul lunii aprilie.

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech ar urma să ajungă luni în România, acestea urmând să fie livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19. Potrivit unor surse, există o întârziere a livrării, din cauza volumului mare de marfă transportată în această perioadă. Conform Digi24, autoritățile spun că există doze de vaccin și pentru ziua de marți, asta în condițiile în care cele programate să ajungă luni în țară vor întârzia și mai mult.

Din cele 511.290 de doze pe care le primește astăzi România, 76.050 vin la Cluj-Napoca, urmând a fi depozitate în Centrul Regional de Depozitare Cluj, cea mai mare cotă repartizată în țară, după București.

Potrivit CNCAV, până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. Conform calendarului de livrări, luna aceasta, ar urma să primim 3.100.000 de doze.

Comenteaza