Clujul nu va intra în carantină! Boc: „Nici de weekend, nici generalizată”. Se va restricționa accesul în mall-uri

Clujul nu va intra în carantină! Boc: „Nici de weekend, nici generalizată”. Se va restricționa accesul în mall-uri

Primarul Emil Boc a anunțat că, după discuția cu premierul Florin Cîțu, carantina va rămâne o soluție extremă.

„Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a declarat primarul Emil Boc, citat de DCNews.

”Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc.

Concluziile discuției cu premierul Florin Cîțu au fost, anunțate de Emil Boc, au fost: ”Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a mai spus acesta.

Conform primarului din Cluj-Napoca, care este și preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, s-a mai susținut nevoia vaccinării accelerate, premierul avansând scenariul ca la sfârșitul lunii aprilie să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi.

Comenteaza