Breaking news Clujul, lovit în plin de valul 5! În TOP la noile infectări și singurul județ în "zona roșie"

Clujul, lovit în plin de valul 5! În TOP la noile infectări și singurul județ în "zona roșie"

Județul Cluj se află pe locul întâi la incidența cazurilor de COVID-19 și este singurul care a revenit în zona roșie, cu o rată a infectărilor peste 3 cazuri la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate alte 440 de noi cazuri cu coronavirus, cele mai multe raportate în țară după Capitală, iar județul a reintrat în zona roșie, fiind singurul cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori din țară.

Astfel, luni, cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu noul coronavirus sunt în Bucureşti - 729, urmat de județul Cluj, cu 440 de cazuri noi, de Timiş, cu 327 și de Constanţa, cu 318 cazuri.

Cele mai puţine îmbolnăviri noi s-au înregistrat în judeţele Giurgiu - 8, Covasna - 9 şi Mehedinţi - 9.

În ceea ce privește incidența infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, judeţul Cluj se situează pe primul loc pe țară, cu 3,44 cazuri la mia de locuitori, coeficient care îl readuce în zona roșie. 

Potrivit DSP Cluj, în județ, în intervalul 23 decembrie - 5 ianuarie, erau active 2.603 cazuri de boală, dintre care peste jumătate în Cluj-Napoca, unde rata infectărilor a trecut de 5 la mie (detalii AICI).

Comenteaza