Clujul, locul doi pe țară la cazurile noi de COVID, după București

Clujul, locul doi pe țară la cazurile noi de COVID, după București

Clujul se află luni pe primul loc pe țară la incidența cazurilor de COVID, singurul județ peste pragul de 2 la mie.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate 143 de cazuri noi de COVID, în creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate doar 30 de îmbolnăviri. 

Pe locul întâi la noile infectări se află municipiul București, unde au fost raportate 188 de cazuri noi de COVID, urmat de județul Cluj, cu cele 143 de noi infectări, singurul județ cu peste o sută de cazuri noi raportate. 

În ceea ce privește rata de infectare înregistrată la 14 zile, Clujul este singurul din țară peste pragul de 2 la mie. Media la nivel naţional este de 1,08 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare incidenţă are județul Cluj - 2,25, urmat de Satu Mare, cu 1,72 şi Arad - 1,70, în timp ce Capitala are 1,68 cazuri la mia de locuitori.

Situația în spitale

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 103 pacienți cu COVID, dintre care 11 sunt copii. Pe secțiile ATI sunt 13 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.704 pacienți confirmați cu COVID, dintre care 127 pe secțiile ATI. Cei mai mulți pacienți internați sunt în București-Ilfov 176 și în județul Cluj, în restul țării fiind sub 100 de persoane internate per județ.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 967 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 2 decese.

Comenteaza