Breaking news Clujul, în ZONA VERDE! Câte cazuri de COVID mai sunt în total/ Incidența, un nou pas înapoi și în Cluj-Napoca

Clujul, în ZONA VERDE! Câte cazuri de COVID mai sunt în total/ Incidența, un nou pas înapoi și în Cluj-Napoca

Incidența cazurilor de COVID-19 a înregistrat, luni, o nouă scădere, atât la nivel de județ, cât și la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

Situația este tot mai bună în Cluj, unde incidența COVID a coborât sub 2 la mie - la 1,97, astfel că județul a intrat în zona verde. 

În intervalul 19 noiembrie - 2 decembrie, doar două comune din Cluj mai aveau un coeficient al ratei de infectare peste 10 la mie - Aluniș, cu 12,59 și Cătina - 10,45 la mie, în timp ce alte 13 comune au ajuns la zero.

Incidența COVID scade zi de zi în Cluj-Napoca și se apropie de pragul de 2 la mie, de la care cele mai multe restricții ar putea fi ridicate. Așadar luni, DSP Cluj a raportat pentru municipiul Cluj-Napoca o rată a infectărilor de 2,18 la mie, în municipiu fiind 735 de cazuri active de COVID-19, în timp ce în județ sunt, în total, 1.490 de persoane infectate.

De asemenea, niciun oraș clujean nu se mai află în zona roșie, cea mai mare incidență e în Gherla - 2,62 la mie, cu 60 de cazuri de boală, iar cea mai mică în Dej - 1,10 la mie, cu 42 de infectați.

Comenteaza