Clujul, în top 5 național al zonelor cu peste 20% rată de vaccinare

Clujul, în top 5 național al zonelor cu peste 20% rată de vaccinare

Județul Cluj se află printre cele cinci județe din țară care au peste 20% rată de vaccinare împotriva coronavirusului.

Secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii a spus luni la Digi 24 că a crescut interesul pentru vaccinare și că din datele recente reiese că mai puţin de 10% din populaţie are "o ezitare semnificativă pentru vaccinare".

"Pe datele pe care le avem, sub 10% din populaţie - ceea ce se şi ştia - are o ezitare semnificativă pentru vaccinare, însă ce este important, este şi accesibilitatea imediată. Mare parte din oameni practic s-ar vaccina dacă ar putea să acceseze imediat, eventual fără o chestiune suplimentară, un efort suplimentar, fie şi de timp. (...) A crescut interesul de la începutul campaniei de vaccinare. Pe datele pe care le avem a crescut dorinţa (de vaccinare - n.r.)", a spus secretarul de stat Andrei Baciu.

Acesta a precizat și că în Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş, rata de vaccinare este peste 20%.

"Pot să vă dau de exemplu top cinci judeţe care au peste 20% rată de vaccinare: Bucureşti, Cluj, Sălaj, Sibiu, Maramureş. (...) Noi oferim acces mai crescut la vaccinuri pentru localităţile care au o incidenţă mai ridicată, tocmai pentru a veni şi cu acest instrument al vaccinării în sprijinul autorităţilor locale", a precizat secretarul de stat. 

Peste 200.000 de persoane vaccinate la Cluj

Până duminică seara, în centrele de vaccinare din Cluj au fost imunizate 206.280 de persoane - 52.426 din rândul cadrelor medicale, 124.540 persoane eligibile în etapa a doua și 29.314 persoane eligibile în etapa a treia - populația generală.

Comenteaza