Clujul, în scădere la numărul de cazuri noi de Covid. Mai puțini bolnavi la ATI

Clujul, în scădere la numărul de cazuri noi de Covid. Mai puțini bolnavi la ATI

Județul Cluj se află vineri pe locul doi pe țară la cazurile de COVID depistate în ultimele 24 de ore, iar numărul cazurilor și celor internați în spitale au scăzut.
 

În ultimele 24 de ore, în Cluj au fost depistate alte 349 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în scădere față de ziua anterioară, când au fost raportate 379.

La nivel național, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Bucureşti - 949 şi în judeţele Cluj - 349 și Timiș, cu 302 noi infectări. Cele mai puține cazuri au fost raportate de județele Harghita și Tulcea, cu 7, respectiv 2 infectări.

În ceea ce privește incidența infectărilor, clasamentul rămâne același - Bucureștiul pe primul loc, cu 7,57 la mie, Clujul pe locul doi, cu 5,36 și Ilfov pe locul trei, cu 4,87 la mie. Media națională a ratei de infectare a coborât joi la 1,92 cazuri la o mie de locuitori.

Situația în Spitalele din Cluj

Sunt 215 de pacienți cu COVID internați în spitale, dintre care 13 copii, iar pe secțiile ATI sunt 40 de bolnavi în stare gravă, toți adulți. Clujul are cel mai mare număr de paturi ocupate în secțiile COVID din țară, după București-Ilfov, unde sunt 609 persoane internate, dintre care 62 minori, iar la Terapie Intensivă sunt 177 de pacienți, toți adulți.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 3.749 persoane infectate cu SARS-CoV-2, în scădere față de ieri (4.033) și au fost raportate 44 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință.  

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza