Clujul are 28 de centre de vaccinare anti-COVID. Unde sunt și ce program au

Clujul are 28 de centre de vaccinare anti-COVID. Unde sunt și ce program au

În prezent, în județul Cluj funcționează 28 de centre de vaccinare împotriva COVID-19, inclusiv pentru administrarea dozei trei de vaccin.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Din cele 28 de centre de vaccinare din județ, 13 sunt în Cluj-Napoca. În aproape toate se administrează vaccinul de la Pfizer, cel de la Moderna în patru, în peste jumătate se găsește și vaccinul de la Johnson&Johnson, iar cel de la AstraZeneca mai este disponibil în doar două centre din Cluj-Napoca.

De asemenea, începând de marți, 28 septembrie 2021, a început vaccinarea cu doza III, iar administrarea acesteia se face în oricare din centrele care au vaccinurile Pfizer sau Moderna. Persoanele imunizate cu vaccinul Janssen – Johnson&Johnson nu sunt eligibile în prezent pentru administrarea dozei III.

Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster). 

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Doza 3 este ferm recomandată:

- persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
- persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală, atât cu programare în prealabil cât și prin prezentarea directă în punctul de vaccinare, prezentând cartea de identitate.

Lista și programul centrelor de vaccinare din Cluj poate fi consultată AICI

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza