Clujul a ieșit din topul noilor infectări, dar rămâne primul la incidența COVID

Clujul a ieșit din topul noilor infectări, dar rămâne primul la incidența COVID

Clujul a fost devansat în topul celor mai multe cazuri noi de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore.

De luni până marți, la Cluj au fost depistate 37 de cazuri noi de COVID, cu doar câteva în plus față de ziua anterioară, când au fost raportate 42 de noi îmbolnăviri. 

Pe primele locuri în clasamentul național la noile infectări rămâne municipiul București, unde au fost raportate 140 de cazuri noi de COVID, singurul din țară cu peste o sută de infectări nou depistate, urmat de județele Timiș, cu 49 de noi infectări și Brașov, cu 42 de noi cazuri confirmate.

Cu cele 37 de cazuri noi Clujul se situează pe locul patru, dar rămâne pe primul loc pe țară la rata de incidență a infectărilor - 1,3 la mie, în timp ce media națională este de 0,4 la mie.

În prezent, în spitalele din Cluj sunt internați 76 de pacienți cu COVID, dintre care 3 sunt copii. Pe secțiile ATI sunt 19 bolnavi în stare gravă, toți adulți. După București-Ilfov, Clujul are cele mai multe persoane internate, atât pe secții, cât și la Terapie Intensivă.

La nivel național, numărul persoanelor internate a coborât sub 1.000. Marți, în spitale din țară erau 930 pacienți confirmați cu COVID, dintre care 153 pe secțiile ATI.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 812 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus și 15 decese, dintre care unul raportat anterior intervalului de referință.

Comenteaza