Clujenii vor Spital Regional. De urgenţă!

Clujenii vor Spital Regional. De urgenţă!
| Foto: Arhiva

24.000 de clujeni au semnat pentru susţinerea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă (SRU).

Eurodeputatul Daniel Buda a declarat faptul că în cadrul campaniei de strângere de semnături demarată de PNL Cluj la sfârșitul lunii noiembrie, 24.000 de cetățeni au semnat inițiativa prin care se solicită construirea din fonduri europene a SRU. Campania va continua și în perioada următoare, atât în mediul online, cât și la corturile PNL din județ.

"Guvernul să ia toate măsurile necesare astfel încât să fie transferat proiectul de la nivelul Ministerului Sănătății către Consiliul Județean (CJ) pentru a putea fi început și finalizat. În decembrie, comisarul european Corina Crețu a răspuns că Programul Operațional Regional poate fi modificat la cererea autorităților naționale. CJ a solicitat Guvernului României să modifice ghidul de finanțare astfel încât să poată cofinanța proiectul", a menționat europarlamentarul.

Comisia Europeană: Spitalul regional de urgență poate fi construit de CJ Cluj

În acest context, preşedintele CJ, Alin Tişe, a cerut executivului să permită autorităţilor locale să folosească cele 150 de milioane de euro, bani europeni, deja alocaţi pentru aceste spitale, pentru a începe construirea lor. Daniel Buda este de părere că guvernul trebuie să permită autorităţilor locale să atragă  banii europeni. Corina Creţu şi-a exprimat disponibilitatea de a finanţa proiectele pentru aceste spitale.

Mai multe despre SRU Cluj, aici și aici.

Comenteaza