Clujenii se vor putea vaccina la locul de muncă, împreună cu familia

Clujenii se vor putea vaccina la locul de muncă, împreună cu familia
| Foto: Stirile Pro Tv

Clujenii vor avea noi opțiuni de vaccinare, în curând. Potrivit unui anunț făcut de Guvern. va fi posibilă vaccinarea la locul de muncă, cu tot cu familie. Planul autorităților este ca centrele să înceapă să funcționeze înainte de Paște.

Reprezentanții firmelor au pus la punct regulile, împreună cu autoritățile, și spun că nu va fi nevoie de programare prin platforma de vaccinare, informează stirileprotv.ro.

La Cluj, mai multe firme mari anunță că vor începe imunizarea a mii de angajați. Patru astfel de centre de vaccinare cu circuit închis vor putea fi amenajate în parcurile industriale din județul Cluj. „O să avem un singur flux de vaccinare, prin care o să reușim să vaccinăm în jur de 90 de persoane pe zi”, spune Alina Negru, director companie de automatizări.

Procedura va fi una simplă: angajatorii vor face liste cu cei care vor să se vaccineze, pe care le trimit apoi la Direcția de Sănătate Publică, de unde vor veni dozele necesare. Antreprenorii au propus și un model de centru de vaccinare: ar exista o zonă de triaj, una în care se face vaccinarea, o alta de așteptare, dar și spații destinate personalului medical, dotate cu frigidere, în care vor fi păstrate stocuri suficiente de vaccinuri pentru cel mult trei zile.

Etichete
Comenteaza