Cluj-Napoca și Bucureștiul, umăr la umăr la rata de vaccinare împotriva coronavirusului

Cluj-Napoca și Bucureștiul, umăr la umăr la rata de vaccinare împotriva coronavirusului

Bucureștiul și municipiul Cluj-Napoca conduc în topul național al vaccinărilor, fiecare cu câte o rată de acoperire vaccinală de 40%.

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță a prezentat date la zi privind rata de vaccinre la nivel național, Capitala și Cluj-Napoca având deja un procent de acoperire de 40%.

"Pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional. Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2% şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă, mai mare de 16 ani, inclusiv, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%, 35,7%. Vorbim de judeţ şi nu de Municipiul Cluj-Napoca. În Municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40% în momentul de faţă", a precizat Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

Până luni seara, în județul Cluj au fost vaccinate 319.156 de persoane, dintre care 113.819 cu ambele doze.

Comenteaza