Breaking news Cluj-Napoca se apropie de ''pragul de psihologic'' de 50% din populație vaccinată. BOC a anuntat de CÂȚI CLUJENI mai e nevoie

Cluj-Napoca se apropie de ''pragul de psihologic'' de 50% din populație vaccinată. BOC a anuntat de CÂȚI CLUJENI mai e nevoie

Municipiul Cluj-Napoca se apropie de borna de 50% a ratei de vaccinare contra Covid a populației. În prezent, rata de vaccinare în oraș este de 47,35%.

Conform edilului Emil Boc, mai este nevoie de 7.588 de persoane să se vaccineze pentru a atinge acest ''prag psihologic'', cum îl numește primarul Clujului. Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Militar va funcționa 24/24 h, de marţi până pe 1 iunie, pentru a asigura administrarea dozelor de rapel.

Vor avea acces și cei care vor să-și administreze prima doză de vaccin, având la dispoziţie seruri produse de Pfizer - BioNTech sau Johnson & Johnson. Seria maratoanelor de vaccinare de la Cluj continuă în comuna Baciu până duminică 30 mai.

"Se pot face programări la numărul de telefon 0799 016 000 fără a mai utiliza platforma electronică de programare la vaccin. La acest număr de telefon se pot programa pentru vaccinare și persoane care nu locuiesc în Baciu", transmit reprezentanții comunei. Centrul de vaccinare este deschis în intervalul orar 08:00 - 20:00, și deține două fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer/ Biontech având o capacitate de vaccinare de peste 200 de persoane zilnic.

Un alt maraton al vaccinării va avea loc la Dej în ultimul weekend al lunii mai. Primăria Dej organizează în perioada 28 mai, ora 08:00 - 31 mai, ora 08:00 maratonul vaccinării ,,Împreună reușim la Dej”. Acesta se va desfășura în centrul de vaccinare: Centrul de Servicii Sociale, de pe str. Regina Maria, nr. 26, care va funcționa non-stop, în perioada menționată, iar administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech se va face de către personalul medical în toate cele patru fluxuri ale centrului.

Funcționeaz[ și centrul drive-through de pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian, dar și centrele clasice, unde oamenii se pot prezenta și fără programare, vârstnicii peste 65 de ani la orice oră, iar restul persoanelor, după ora 14:00. Locurile disponibile pot fi consultate pe Vaccin.live, unde se poate vedea și serul folosit în fiecare centru.

Comenteaza