News alert Crește rata de infectare la Cluj-Napoca

Crește rata de infectare la Cluj-Napoca

După o perioadă de scăderi zilnice a incidenței infectărilor cu noul coronavirus, Cluj-Napoca a înregistrat luni o ușoară creștere.

Incidența infectărilor în Cluj-Napoca a urcat la 1,29 la mie luni, o creștere ușoară față de ziua anterioară, când era 1,26. Urcarea vine după ce rata îmbolnăvirilor s-a aflat pe un trend descendent în ultimele săptămâni, iar în 10 mai municipiul a coborât sub pragul de 1,5 la mie și a intrat în scenariul verde.

Coeficientul reprezintă infectărille cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori și este calculat de către Direcția de Sănătate Publică. Majoritatea localităților din județ se află în zona verde, adică sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar județul rămâne la coeficientul de 1,18 la mie.

Cea mai mare rată de infectare se înregistra în comuna Petreștii de Jos - 4,25, dar vestea bună e că în scenariul roșu mai erau doar încă trei comune: Sâncraiu - 3,26, Ploscoș - 3,17, Sic - 3,08 cazuri. În 19 comune din județ nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu Covid-19 în ultimele două săptămâni.

Lista cu rata infecțiilor cu SARS-CoV-2 în fiecare UAT:

Cluj-Napoca începe săptămâna cu o creștere a ratei infectărilor

Cluj-Napoca începe săptămâna cu o creștere a ratei infectărilor

Comenteaza