Cluj, județul cu cele mai multe cazuri noi de COVID azi. Incidența, tot mai aproape de cea a Bucureștiului

Cluj, județul cu cele mai multe cazuri noi de COVID azi. Incidența, tot mai aproape de cea a Bucureștiului

Clujul conduce între județe la numărul cazurilor noi de COVID, depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 118 clujeni, singurul județ cu peste o sută de noi infectări.

Astfel, pe primul loc pe țară la numărul infectărilor se află București, unde au fost înregistrate 217 noi îmbolnăviri, pe locul doi este județul Cluj, cu 118 cazuri. 

În ceea ce privește incidența infectărilor, pe primul loc este municipiul București, cu 4,62 la mie, urmat la sub o jumătate de punct de județul Cluj, cu 4,18 cazuri la o mie de locuitori. La polul opus, 24 de județe au o incidență sub 1 la mie. Media la nivel național a coborât luni la 1,15 la mie.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 179 de pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 3 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 21 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 2.163 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 275 pe secțiile ATI, cu doar 4 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.026 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 114 mai multe față de ziua anterioară și 3 decese.

 

Comenteaza