Cluj: Două echipe mobile de vaccinare, pregătite pentru imunizarea persoanelor din centrele rezidențiale

Cluj: Două echipe mobile de vaccinare, pregătite pentru imunizarea persoanelor din centrele rezidențiale

Echipele de vaccinare mobile sunt destinate pentru a deservi centrele rezidențiale, centrele de îngrijire pentru vârstnici pentru care accesul la un centru de vaccinare fix sau mobil este limitat.

3.565 de doze de vaccin anti-COVID au pornit luni dimineață către cele 19 centre de vaccinare din județ, în care urmează să fie imunizate aproximativ 12.000 de cadre medicale, în prima etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus. De asemenea, două echipe mobile de vaccinare, una arondată Spitalului Militar, iar cealaltă Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca vor asigura imunizarea vârstnicilor din centrele rezidențiale din județ.

"În paralel cu campania de vaccinare pentru personalul medical merge și campania de vaccinare pentru personalul din domeniul social - mă refer la centrele rezidențiale de vârstnici, unde urmează să centralizăm toate datele cu privire la numărul rezidenților care urmează să fie vaccinați, cât și a personalului, astfel încât cele două echipe mobile vor pleca pe teren și vor face aceste vaccinări în cadrul spațiilor amenajate în aceste centre rezidențiale. Totodată, pregătim centrele de vaccinare pentru populație, care necesită avizare, necesită anumite amenajări, astfel încât să fim pregătiți la timp pentru momentul în care va începe și vaccinarea populației", a declarat luni, subprefectul Clujului, Irina Munteanu. 

 

Comenteaza