Cîţu: "Vom face vaccinul cât mai accesibil; Dozele există, lumea trebuie să se vaccineze"

Cîţu: "Vom face vaccinul cât mai accesibil; Dozele există, lumea trebuie să se vaccineze"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că dozele de vaccin anti-COVID vor fi cât mai accesibile pentru toţi cei care doresc să se imunizeze - prin companii, prin centre drive-thru, centre non-stop.

"Companiile private vor avea posibilitatea să-şi facă centre de vaccinare la sediu, să-şi vaccineze propriii angajaţi, ne-am uitat şi poate includem şi familiile lor, vedem cum va fi forma finală. Vom face vaccinul cât mai accesibil. Dozele de vaccin vor fi cât mai accesibile pentru fiecare cetăţean. Vom face prin companii, prin centre drive thru, centre non-stop. Dozele există, lumea trebuie să se vaccineze. Eu, poate mai mult ca oricine, vreau să revin la normalitate pentru că ştiu ce potenţial are această economie atunci când revenim la normalitate”, a Asta ar trebui să fie ceea ce ne împinge pe toţi: să revenim la normalitate", a declarat, marţi, premierul, conform News.ro.

Florin Cîţu  aprciat că potenţialul economiei româneşti ”este imens”, lucru demonstrat chiar şi în vreme de pandemie. ”Asta ar trebui să fie ceea ce ne împinge pe toţi – să revenim la normalitate”, a mai spus Cîţu.

Până luni seară, în România au fost vaccinate 2.675.872 persoane, dintre care 1.631.109 au primit ambele doze de vaccin. Conform premierului, la Cluj rata de vacinare e în jur de 30%. 

"Dacă vrem să revenim la normalitate, trebuie să avem această campanie de vaccinare de succes. Cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie este prima etapă în care putem să relaxăm din condiţii. (...) Asta înseamnă 35% din populaţia activă. De exemplu, la Cluj avem 30% din populaţie. La Bucureşti suntem la 20%. Vor fi şi zone unde vom avea mai multă populaţie", a spus Cîţu, la Digi 24.

Comenteaza