Cîţu, despre acordarea unor stimulente celor care se vaccinează: Nu cred că astfel de măsuri funcţionează

Cîţu, despre acordarea unor stimulente celor care se vaccinează: Nu cred că astfel de măsuri funcţionează

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul să oferirea unor stimulente celor care se vaccinează, inclusiv financiare, premierul Florin Cîţu a răspuns că o astfel de recompensare nu ar avea efectele scontate în România.

Premierul este de părere că cea mai bună motivație pentru români să se vaccineze este revenirea la o viață normală, nu oferirea unor recompense.

„Eu cred că cea mai bună soluţie este ceea ce oferim noi, revenirea la o viaţă normală. Asta ne dorim cu toţii, să revenim la o viaţă normală. Este uşor să aloci nişte bani de la buget. Am alocat bani de la buget pentru a impulsiona medicii de familie şi nu a funcţionat foarte bine până în acest moment. Aşa că (…) nu cred că astfel de măsuri funcţionează. (…) Putem să facem acest efort bugetar, dar nu cred că este nevoie. (...) Cel mai bine funcţionează să ne gândim la concerte, că venim pe litoral şi stăm fără mască, că mergem în restaurante, putem să călătorim, să revenim la viaţa pe care o aveam înainte. Este, cred, (…) din punctul meu de vedere, cea mai bună motivaţie, să ai o viaţă normală, să nu mai trebuiască să circuli noaptea cu declaraţie pe propria răspundere”, a spus premierul Florin Cîțu, joi, la Constanța.

 

Comenteaza