China va vaccina împotriva COVID toți copiii cu vârste mai mari de 3 ani

China va vaccina împotriva COVID toți copiii cu vârste mai mari de 3 ani

Decizia a fost luată după ce în anumite regiuni din China au început să apară focare de coronavirus.

Copiii de până la 3 ani vor începe să fie vaccinați împotriva COVID-19 în China, unde 76% din populație a fost complet imunizată, iar autoritățile vor să prevină orice noi focare.

Guvernele locale din cel puțin cinci provincii chineze au emis notificări în ultimele zile prin care anunță părinții că sunt obligați să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, a scris Associated Press.

Extinderea campaniei de vaccinare vine în momentul în care anumite părți ale Chinei iau noi măsuri de restricție pentru a încerca să elimine micile focare. Gansu, o provincie de nord-vest puternic dependentă de turism, a închis luni toate obiectivele turistice după ce au descoperit noi cazuri de COVID-19. Locuitorii din anumite părți ale Mongoliei Interioare au primit ordin să rămână în casă din cauza unui focar depistat acolo.

Comisia Națională de Sănătate a raportat că 35 de noi cazuri de transmitere locală au fost detectate în ultimele 24 de ore, patru dintre ele în Gansu. Alte 19 cazuri au fost găsite în regiunea Mongoliei Interioare, iar altele împrăștiate în toată țara.

Guvernul este îngrijorat de răspândirea variantei Delta având în vedere că în februarie vor fi organizate Jocurile Olimpice de la Beijing. 

Cele mai utilizate seruri sunt de fabricație națională, Sinovac și Sinopharm, dar comunitatea medicală a țării s-a limitat să spună că oferă protecție și în fața variantei Delta, nespecificând în ce măsură. Deși cele două formule au fost autorizate și pentru categoria de vârstă 3-12 ani încă din august, ele nu au fost folosite până acum.

Comenteaza