Cherecheș: Nu am văzut niciun plan pentru valul 4, doar declarații triumfaliste de relaxare

Cherecheș: Nu am văzut niciun plan pentru valul 4, doar declarații triumfaliste de relaxare

Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș, spune că restricțiile ar putea reveni în această toamnă, odată cu creșterea cazurilor de COVID-19, pe fondul răspândirii tulpinei Delta, autoritățile neavând pregătit un plan pentru valul 4.

„Nu s-au luat măsurile din timp și am văzut doar declarații triumfaliste de relaxare, fără să vedem un plan concret de măsuri pentru valul 4, din această toamnă”, a spus profesorul clujean, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Cherecheș a spus și că pentru o încetare a creșterii în acest moment, autoritățile ar fi trebuit să ia măsurile potrivite încă de acum două săptămâni, lucru care nu s-a întâmplat.

„În această toamnă am putea vedea din nou restricții precum obligativitatea purtării măștii și în spațiul exterior, limitarea libertății de mișcare după o anumită oră, limitarea programului magazinelor sau închiderea restaurantelor, având în vedere faptul că „peste vară autoritățile nu au fost preocupate de măsurile care să contrabalanseze creșterea din această toamnă, astfel încât să facă restricțiile din toamnă mai ușoare”.

Profesorul clujean susține că autoritățile nu au un plan concret pentru valul 4 al pandemiei.

„Guvernul și Parlamentul, în această vară, au fost în concediu. Nu și-au asumat răspunderea pentru valul care urmează, nu s-au luat măsurile din timp și am văzut doar declarații triumfaliste de relaxare, fără să vedem un plan concret de măsuri pentru valul 4, din această toamnă”, consideră expertul în Sănătate publică.

Comenteaza