Certificatul verde, la nunţile din zonele roșii. Cîțu: "Să ne asigurăm că nu sunt anulate"

Certificatul verde, la nunţile din zonele roșii. Cîțu: "Să ne asigurăm că nu sunt anulate"

Premierul Florin Cîțu propust, duminică, în videoconferința cu prefecții, folosirea certificatului verde pentru organizarea nunților în localitățile cu incidența COVID de peste 3 la mie.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP-urilor, premierul Florin Cîţu a spus că sunt judeţe unde situaţia pandemică "situația este deja îngrijorătoare" și că trebuie să se găsească soluţii ca toate măsurile să fie respectate Totodată, premierul a adus în discuție și nunțile care se organizează în acele zone.

„În ceea ce privește situația epidemiologică, din păcate suntem pe o pantă ascedentă. Avem câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare, unde incidența a sărit de 2 la mie. Bistrița Năsăud și Ilfov sunt peste, chiar aproape ajung la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluții vom lua în perioada următoare și cum ne asigurăm că toate măsurile sunt repesctate”, a afirmat premierul.

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care se vede deja că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate. Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alte și atunci aș propune pentru nunțile deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a adăugat Florin Cîțu.

Certificatul verde, sau așa-zisul pașaport COVID, folosit îndeosebi pentru călătoriile în Uniunea Europeană, atestă dacă o persoană este vaccinată, dacă a trecut prin boală sau dacă are un test negativ la COVID-19.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza