Centre de tip "drive-thru", pentru etapa a treia a campaniei de vaccinare anti-COVID

Centre de tip "drive-thru", pentru etapa a treia a campaniei de vaccinare anti-COVID

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că urmează să fie identificate locurile potrivite pentru înfiinţarea de centre de imunizare de tip "drive-thru", pentru etapa a treia de campaniei de vaccinare.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Centrele de tip 'drive-thru' (...) sunt prevăzute pentru etapa a treia. În perioada următoare vom identifica locaţiile potrivite şi, eventual, oraşele în care vom lua în calcul înfiinţarea unui astfel de centru de tip 'drive-thru', pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix. (...) Aceste centre vor putea fi activate în momentul în care avem o confirmare a calendarului de livrare a dozelor şi vom avea un număr suficient de doze care să ne permită dechiderea tuturor centrelor şi din acest motiv reamintesc utilitatea listei de aşteptare, pentru că în momentul în care un centru va fi activat persoanele respective vor fi notificate şi vor fi programate", a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a precizat că se menţine acelaşi obiectiv ca etapa a III-a a campaniei de vaccinare, adresată populaţiei generale, să înceapă din luna aprilie. Din 15 martie va fi disponibilă posibilitatea de programare pe lista de aşteptare a persoanelor din etapa a treia care doresc să se vaccineze. De asemenea, Gheorghiță a spus că pentru toată campania de vaccinare anti-COVID sunt prevăzute aproximativ 750 de centre, cumulând peste 1.760 de cabinete de vaccinare. "Peste 100.000 de persoane ar putea fi vaccinate zilnic în toate aceste cabinete de vaccinare", a mai spus medicul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza