Celebrele izolete au cam dispărut din peisajul COVID-19. Ce spune șeful Serviciului de Ambulanță Cluj

Celebrele izolete au cam dispărut din peisajul COVID-19. Ce spune șeful Serviciului de Ambulanță Cluj
| Foto: Profimedia

Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, a precizat că echipmantele de protecție folosite în primul val al pandemiei de COVID provin din stocul anti-Ebola, de acum patru ani de zile.

Odată cu amploarea pandemiei generată de noul coronavirus, populația a început să afle despre rolul și importanța izoletei în transportarea pacienților infectați. Însă, în ultima vreme, acestea au cam dispărut și se folosesc tot mai rar. Dr. Simu a fost întrebat dacă și la Cluj s-au primit astfel de izolete.

„Izoletele sunt niște dispozitive, care, pe lângă faptul că reprezintă o targă cu un cort, trebuie să aibă niște mecanisme de fixare proprie. Acele mecanisme erau pentru mașina SMURD-ului, adică mașina avea niște dispozitive care fixau acele izolete. Le mai avem și acum.

Anul trecut, prin martie-aprilie, când a început primul val, era un fel de bau-bau, nu știam ce este, dar am avut noroc cu stocul de combinezoane anti-Ebola de acum patru ani de zile. Și atunci s-au achiziționat izolete și costume, care nu s-au mai folosit pe urmă”, a declarat, la un post de radio local, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj.

Horia Simu crede că această pandemie este un fel de război cu virusul. „Avem cam totul pregătit acum, este linia 1,2,3 de apărare, există stocurile de materiale de protecție, deci ai o previziune asupra unui număr de cazuri, ai un număr de persoane vaccinate. Toate studiile arată că cei vaccinați nu fac forme grav. Niciun vaccin nu te apără 100%, ar fi superb să fie așa. Dar, când zici 90%, înseamnă că 9 din 10 oameni vor fi protejați”, a mai spus medicul clujean.

Comenteaza