Cei de la Moderna se laudă că vaccinul lor este eficient împotriva noilor tulpini ale coronavirusului

Cei de la Moderna se laudă că vaccinul lor este eficient împotriva noilor tulpini ale coronavirusului
| Foto: CNN

Reprezentanţii companiei susţin că pentru şi mai multă precauţie, Moderna lansează un program clinic pentru a creşte imunitatea la variantele emergente.

„Vaccinul COVID-19 produs de Moderna îşi păstrează activitatea de neutralizare împotriva tulpinilor emergente identificate pentru prima dată în Marea Britanie şi Republica Africa de Sud”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, rezultatele sunt obţinute din studiile de neutralizare in vitro a serurilor de la indivizi vaccinaţi cu vaccinul COVID-19 produs de Moderna.

Nu a fost înregistrat niciun impact semnificativ asupra titrurilor de neutralizare faţă de varianta B.1.1.7 (identificată pentru prima dată în Marea Britanie);

O reducere de şase ori a titrurilor de neutralizare a fost observată la varianta B.1.351 (identificată pentru prima dată în Republica Africa de Sud), în raport cu variantele anterioare. În ciuda acestei reduceri, nivelurile de neutralizare a titrului în cazul B.1.351 rămân peste nivelurile care se aşteaptă să ofere protecţie”, se mai arată în comunicat.

„Compania va testa o doză suplimentară de rapel a vaccinului COVID-19 (mRNA-1273), pentru a studia capacitatea de a creşte în continuare titrurile de neutralizare împotriva tulpinilor emergente. Compania promovează o variantă emergentă de rapel candidat (mRNA-1273.351) împotriva variantei B.1.351”, a mai transmis Moderna.

„În timp ce luptăm să învingem COVID-19, care a creat o pandemie la nivel mondial, credem că este important să fim proactivi pe măsură ce virusul evoluează. Aceste date noi ne întăresc încrederea că vaccinul COVID-19 produs de Moderna ar trebui să ofere protecţie împotriva acestor noi tulpini detectate”, a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

 

Comenteaza