Ce trebuie să facă persoanele care nu se pot prezenta la rapel?

Ce trebuie să facă persoanele care nu se pot prezenta la rapel?

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Andrei Baciu, a explicat ce trebuie să facă persoanele care, din diferite motive, nu se pot prezenta la rapel.

Întrebat la Digi24 ce are de făcut o persoană nu se poate prezenta la rapel, vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a spus că dacă se întârzie câteva zile nu este neapărat o problemă din punct de vedere ştiinţific, însă recomandarea este ca aceste cazuri să fie excepţii, nu regulă, scrie Mediafax.

„Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut o recomandare foarte clară: pentru vaccinul Pfizer, rapelul trebuie să fie efectuat fix la 21 de zile pentru a atinge imunitatea şi protecţia maximă. Se poate face până la 35 - 38 de zile, excepţional e indicat să se facă, dar esenţial este să îl facem în ziua programată”, a spus Baciu.

Dacă persoana nu se poate prezenta la rapel la data programată trebuie să sune fie la centrul unde a făcut prima doză, fie la call center şi i se va face o reprogramare, însă este important să anunţe din timp în aşa fel încât doza respectivă să nu fie aruncată.

Întrebat dacă se pierde doza de vaccin pentru care nu s-a prezentat persoana programată, Andrei Baciu a că nu se va pierde, însă cei din centrele de vaccinare sunt puşi în dificultate.

Comenteaza