Ce spune Israelul despre a treia doză de vaccin anti-COVID

Ce spune Israelul despre a treia doză de vaccin anti-COVID

Israelul a început să administreze a treia doză la persoane de peste 60 de ani pe 30 iulie, iar săptămâna trecută a scăzut vârsta de eligibilitate la 40 de ani și a inclus femeile însărcinate, profesorii și lucrătorii din domeniul sănătății sub această vârstă.

A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer a îmbunătățit semnificativ protecția față de infectare și formele grave de boală la persoanele de peste 60 de ani în Israel comparativ cu cele care au primit două doze, arată datele publicate duminică de Ministerul Sănătății din Israel, relatează Reuters.

O a treia doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani a oferit o protecție de cinci până la șase ori mai mare la 10 zile de la administrare în ceea ce privește gravitatea bolii și spitalizarea.

Acest segment de vârstă este deosebit de vulnerabil în fața COVID și Israelul a decis să fie primul grup inoculat când a început vaccinarea la sfârșitul lunii decembrie.

Conform Ro Health Review, în ultimele săptămâni, ministerul Sănătății a declarat că imunitatea a scăzut în timp și pentru vârstnici și pentru tineri. Majoritatea persoanelor vaccinate care s-au îmbolnăvit grav în Israel aveau peste 60 de ani și aveau condiții de sănătate subiacente.

Datele au fost prezentate joi la o întâlnire a experților în vaccinare din cadrul Ministerului Sănătății și încărcate pe site-ul Ministerului duminică, deși detaliile complete ale studiului nu au fost publicate.

Constatările au fost la același nivel cu statisticile separate raportate săptămâna trecută de către furnizorul de asistență medicală israeliană Maccabi, una dintre cele mai multe organizații care administrează vaccinuri de rapel pentru a încerca să limiteze răspândirea variantei Delta a coronavirusului.

Oficialii ministerului au declarat că, în rândul persoanelor în vârstă de 60 de ani și peste, protecția împotriva infecției oferită la 10 zile după a treia doză a fost de patru ori mai mare decât după două doze.

A treia doză se administrează numai celor care au primit a doua doză cu cel puțin cinci luni în urmă. Luptând împotriva unui focar al variantei Delta din iunie, Israel are în prezent una dintre cele mai mari rate de infecție pe cap de locuitor din lume. Aproape 1,5 milioane de oameni din 9,3 milioane de locuitori ai țării au primit a treia doză.

Comenteaza