Ce recomandă autoritățile în cazul dozelor de vaccin care rămân nefolosite. Andrei Baciu: "Este important să le utilizăm"

Ce recomandă autoritățile în cazul dozelor de vaccin care rămân nefolosite. Andrei Baciu: "Este important să le utilizăm"
| Foto: mediafax.ro

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea recomandă să fie sunate persoane pe "criterii etice".

Întrebat miercuri la Digi24 ce trebuie să facă cei din centrele de vaccinare unde rămân vaccinuri, în caz că nu se prezintă cineva, Andrei Baciu a răspuns că este important să ţină cont de „criteriile etice”.

„Avem doze limitate de vaccin, evident că nu ne dorim să le aruncăm. Este important să le utilizăm, dar la fel de important este să le utilizăm corect cuiva care face parte din etapa a doua. Cred că în fiecare centru de vaccinare s-a întâmplat deja o astfel de situaţie, să nu poată fi prezente toate persoanele care au fost programate”, a afirmat Baciu.

Întrebat dacă centrele de vaccinare pot suna o persoană din etapa a treia de vaccinare, în situaţia în care nu găsesc pe nimeni din etapa a doua, Andrei Baciu a răspuns doar că îi este foarte greu să creadă că din 6 milioane de persoane nu se găseşte una care se încadrează în etapa a doua.

Comenteaza