Ce consultații stomatologice sunt obligatorii în cazul celor mici?

Ce consultații stomatologice sunt obligatorii în cazul celor mici?

Mulți dintre părinți aleg să amâne vizita la o clinică stomatologică Cluj alături de cei mici, considerând că afecțiunile danturii temporare nu sunt la fel de importante.

Medicii specialiști în endodonție și ortodonție avertizează, cu toate acestea, că îngrijirea corectă a dinților de lapte are un impact puternic asupra dezvoltării structurii osoase, dar și asupra calității vorbirii sau masticației, iar efectuarea unor consultații de rutină este esențială în prevenția viitoarelor afecțiuni.

Mai mult, medicii pun accent și pe latura educativă a vizitelor la o clinică stomatologică Cluj. Un comportament responsabil asupra igienei și îngrijirii dentare, cultivat la vârste fragede, va avea un impact puternic asupra comportamentului viitorului adult. Acum este momentul ideal să punem accent pe prevenție, dar și să îl încurajăm pe cel mic să relaționeze cu medicul pentru a nu dezvolta o ulterioară “frică de dentist”.

Când se recomandă prima vizită la stomatolog?

Specialiștii ne recomandă să mergem cu cel mic la primul consult stomatologic imediat după apariția primilor dinți de lapte, undeva în jurul vârstei de 1 an. Dentistul se va asigura că dezvoltarea dento-facială este una armonioasă, oferind, în același timp, părinților indicațiile necesare pentru crearea unei rutine corecte de igienizare a dentiției.

Odată cu etapa diversificării, cavitatea bucală a celui mic este mult mai expusă la inflamații gingivale și carii dentare dacă placa bacteriană nu este îndepărtată cu regularitate. O îngrijire corespunzătoare implică igienizarea cavității bucale cu ajutorul unui tifon umezit cu ser fiziologic sau cu ajutorul unei periuțe blânde de silicon și a unei paste de dinți specifică vârstei.

Când se recomandă prima vizită la ortodont?

Perioada de tranziție între dantura de lapte și cea permanentă este momentul ideal pentru a consulta un specialist în ortodonție. Acesta se va asigura că evoluția danturii este una normală și va putea interveni la timp pentru a stimula creșterea structurii osoase a maxilarului, astfel încât cel mic să nu se confrunte cu problema unor dinți înghesuiți.

De asemenea, tot în urma unui consult ortodontic, medicul va stabili dacă lipsesc anumiți muguri dentari pentru a dirija creșterea danturii astfel încât să se creeze o mușcătură corectă și un aspect estetic plăcut.

Vizita la specialistul în ortodonție trebuie să se realizeze regulat până la vârsta de 12 ani, atunci când creșterea danturii permanente se încheie, apoi repetată după 16 ani, când începe erupția măselelor de minte.

Controalele periodice, obligatorii

La fel ca în cazul unui adult, starea de sănătate a danturii celui mic trebuie monitorizată prin intermediul vizitei la o clinică de stomatologie Cluj o dată la 6 luni. Acest comportament îl va ajuta pe cel mic să afle informații importante despre importanța igienei dentare, dar și despre cum să realizeze un periaj corect.

Alege o echipă de specialiști prietenoasă și răbdătoare!

Dacă primii dinți ai celui mic și-au făcut deja apariția, trebuie să îi faci cunoștință cu stomatologii Alverna Dental Studio!

Alverna Dental Studio este o clinică stomatologică Cluj iubită de micii pacienți grație atitudinii prietenoase și grijulii a medicilor de aici. Indiferent că vorbim de specialiști în endodonție sau ortodonție, aceștia sunt apreciați pentru maniera interactivă și educativă în care realizează consultațiile și tratamentele celor mici.

Drumul către un adult cu o dantură frumoasă și sănătoasă începe din copilărie, la Alverna Dental Studio Cluj.

Articol redactat de: SEO365.ro

 

Etichete
Comenteaza