Cazurile de COVID au crescut în SUA cu 70%. Expert: „Devine o pandemie a nevaccinaților”

Cazurile de COVID au crescut în SUA cu 70%. Expert: „Devine o pandemie a nevaccinaților”
| Foto: Profimedia Images

Varianta Delta a COVID-19 a devenit tulpina dominantă la nivel mondial, iar Statele Unite ale Americii se confruntă cu o nouă creștere alarmantă a numărului de cazuri noi.

Cazurile COVID-19 din SUA au crescut cu 70% faţă de săptămâna precedentă, iar decesele au crescut cu 26%, cu focare care au apărut în anumite zone ale ţării cu rate scăzute de vaccinare, a declarat directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, conform Reuters, citați de Mediafax.

Media zilnică de cazuri confirmate, în ultimele şapte zile, depăşeşte 26.000, mai mult de dublu faţă de datele din iunie, când media era de 11.000 cazuri.

„Pandemia COVID devine o pandemie a celor nevaccinaţi”, a spus Rochelle Walensky, adăugând că 97% dintre persoanele care ajung în spitalele din Statele Unite cu COVID-19 sunt nevaccinate. Aproximativ 1 din 5 noi cazuri de COVID-19 confirmate în SUA sunt în statul Florida.

Walensky i-a îndemnat pe americanii nevaccinaţi să se imunizeze şi a spus că vaccinurile Pfizer şi Moderna Inc s-au dovedit a fi deosebit de eficiente împotriva variantei Delta.

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă decât varianta originală a COVID-19, a fost detectată în aproximativ 100 de ţări la nivel global şi este acum varianta dominantă la nivel mondial, a declarat, la rândul său, expertul în boli infecţioase Anthony Fauci.

Comenteaza