Caz de COVID într-un spital din Cluj. Un medic rezident a fost testat pozitiv

Caz de COVID într-un spital din Cluj. Un medic rezident a fost testat pozitiv

Un medic rezident, care face stagiul de pregătire în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I din Cluj-Napoca, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Este vorba despre o rezidentă, angajată a Institutului Regional de Gastroenterologie și Hepatologie „Prof.Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca și care face stagiul de pregătire la Secția de Terapie Intensivă de la Chirurgie I. Aceasta a fost testată, fiind contact direct al unei persoane pozitive din afara spitalului și a fost confirmată pozitiv duminică. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Flavia Topan, este în desfășurare o anchetă epidemiologică. 

"La data de 26.07.2020 s-a confirmat că un medic rezident, angajat al IRGH și care face stagiul de pregătire în Secția Clinică ATI I, este pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Doamna doctor este asimptomatică. A fost testată, fiind contact direct al unei persoane pozitive, din afara spitalului. În acest moment, ancheta epidemiologică este în desfășurare", a declarat, pentru Ziua de Cluj, Flavia Țopan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Cluj.

Din primele informații, se pare că rezidenta nu ar fi intrat pe secția spitalului fără să poarte costumul de protecție.

Comenteaza