Câți români s-au vaccinat până acum anti-COVID și câte reacții adverse s-au înregistrat?

Câți români s-au vaccinat până acum anti-COVID și câte reacții adverse s-au înregistrat?

Astăzi, după mai mult de o săptămână de la de la debutul campaniei simbolice de vaccinare anti-COVID din 27 decembrie, începe etapa I de vaccinare în care sunt incluse persoanele din categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat că începând de luni se deschid peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, duminică 3 ianuarie, ora 17.00, situația imunizărilor anti-COVID era următoarea:

- Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 354.

- Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) –  13.596.

- Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 1 reacție comună și minoră, dintre care:

  • 0 reacții de tip local;
  • 1 reacție generală .

- Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 37 reacții comune și minore, dintre care:

  • 7 reacții locale cu durere la locul injectării;
  • 30 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
Comenteaza