Câte zile se poate folosi o mască de tip FFP2?

Câte zile se poate folosi o mască de tip FFP2?

Experţii spun că perioada de timp în care o persoană poate purta în siguranţă o mască variază în funcţie de modul în care este folosită.

Centrul pentru Controlul şi Prevenire Bolilor din SUA spune că lucrătorii din domeniul sănătăţii pot purta o mască N95 de până la cinci ori. Dar experţii spun că numărul, în care o persoană obişnuită poate purta în siguranţă o mască, variază în funcţie de modul în care este folosită. 

Perioada de timp în care o mască este purtată este mai importantă decât frecvenţa cu care este purtată, spune Richard Flagan, care studiază măştile şi aerosolii la California Institute of Technology, scrie Mediafax. În general, el recomandă limitarea utilizării unei măşti FFP2 la aproximativ două sau trei zile.

"Cu fiecare respiraţie pe care o faceţi cu o mască de acest tip, particulele se acumulează pe mască. Acestea degradează performanţa măştii", spune Flagan.

Trebuie ținut cont și că banda elastică a măștii poate să se uzeze şi să nu se mai potrivească la fel de bine în jurul feţei. De asemenea, masca se poate murdării sau uda, mai ales dacă este folosită în timpul unor activităţi fizice, iar acest tip de măşti nu pot fi spălate și trebuie aruncate odată ce s-au uzat.

Comenteaza