Câte teste COVID se fac la Cluj

Câte teste COVID se fac la Cluj

După noul record de infectări de ieri, Clujul a ajuns să conducă în topul județelor cu cele mai multe cazuri zilnice de COVID-19.

Conform ultimei raportări INSP, în Cluj au fost depistate 198 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2. A fost un nou record al pandemiei, dar și un vârf al infectărilor la nivel național între județe. Prefectul Mircea Abrudean spune că, pe lângă faptul că avem parte de o "relaxare excesivă" la Cluj și că nu se respectă suficient măsurile impuse pentru limitarea pandemiei, o explicație pentru numărul mare de cazuri depistate la Cluj, comparativ cu alte județe, ar putea fi faptul că se testează mai mult.

Potrivit prefectului, în acest moment, se fac zilnic peste 2.000 de teste, din care aproape jumătate sunt făcute la cerere.

"Sigur că mai trebuie să luăm în calcul un element (referitor la numărul mare de cazuri zilnice - n.red.), noi în Cluj vorbim de 2.100 de teste pe zi, în momentul de față, vorbim de aproximativ 40% din testare se face la cerere, sunt elemente importante care ne diferențiază de alte județe, de exemplu cu cifre mai mici, chiar dacă sunt județe mai, unde nu se testează la fel de mult, unde nu avem testare la cerere, dar totuși astea nu sunt motive care să justifice cifra foarte mare pe care o avem", a spus Mircea Abrudean.

În acest moment, în spitalele COVID din Cluj sunt internați 387 de pacienți, în ultima zi fiind raportare alte 198 de noi îmbolnăviri.

Comenteaza