Cât va costa o sticluţă de 150 de ml cu dezinfectant produs la Cluj

Cât va costa o sticluţă de 150 de ml cu dezinfectant produs la Cluj

Farmec, cel mai mare producător de cosmetice din România a primit avizul pentru producerea de biocide. În curând compania va scoate la vânzare dezinfectanţi pe bază de alcool pentru mâini şi suprafeţe.

Cel mai mare producător de cosmetice din România vine să acopere lipsa dezinfectanţilor din ţară. Imediat cum a primit avizul a început producţia de dezinfectanţi. Soluţiile produse în prima săptămână au fost donate spitalelor COVID din Cluj. „Putem livra circa 600.000 - 700.000 de dezinfectanţi pentru piaţa de larg consum pe lună şi circa 700.000 - 800.000  de dezinfectanţi pentru spitale, pe lună”, a declarat Mircea Turdean, director Farmec.

Produsele pentru consumul larg vor  fi puse la vânzare în următoarea perioadă. O sticluţă de 150 de ml cu dezinfectant va costa în jur de 20 de lei, spun producătorii.

"Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii am decis să facem biocide pe bază de alcool de minim 70 la suta. Au scăzut vânzările pa partea de produse de make-up, dar au  crescut foarte mult comenzile online pentru produsele de curăţenie a casei şi produsele pentru igienă personală", a declarat şi Liliana Popa, manager relaţii publice Farmec.

Până să primească avizul pentru dezinfectanţi, compania pruducătoare de cosmetice a venit cu o alternativă şi a vândut în doar două săptămâni peste 400.000 de loţiuni şi geluri dezinfectante.

Etichete
Comenteaza