Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

Cât timp ne protejează anticorpii de noul coronavirus

Pacienţii vindecaţi de noul coronavirus îşi pierd anticorpii anti-COVID-19 în câteva luni după recuperare şi, teoretic, s-ar putea infecta din nou.

Concret, pacienţii infectaţi cu COVID-19 îşi pierd anticorpii IgG - anticorpi specifici virusului, care se formează mai lent, asociaţi cu imunitatea pe termen lung - în câteva săptămâni sau luni după recuperare. Majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 produc anticorpi, chiar şi cantităţi mici ale acestor anticorpi pot neutraliza virusul in vitro.

Anticorpii - proteine protectoare făcute ca răspuns la o infecţie - pot rezista doar două-trei luni, în special la persoanele care nu au prezentat niciodată simptome în timp ce erau infectate”, relatează The New York Times. Totuşi, asta nu înseamnă neapărat că aceste persoane pot fi infectate a doua oară, au avertizat mai mulţi experţi. Chiar şi un nivel scăzut de anticorpi neutralizanţi puternici pot avea în continuare rol protector, la fel şi celulele T ale sistemului imunitar şi celulele B.

Oamenii de ştiinţă au comparat 37 de persoane asimptomatice cu un număr egal de persoane care au avut simptome specifice COVID-19, în districtul Wanzhou din China. Au descoperit că persoanele asimptomatice au un răspuns mai slab la virus decât cei care dezvoltă simptome. Anticorpii au scăzut, la două trei luni după infectare, la niveluri sub pragul pentru un diagnostic pozitiv la 40% din persoanele asimptomatice, comparativ cu doar 13 la sută dintre persoanele simptomatice.

Etichete
Comenteaza