"Capul sus!", campanie dedicată fetițelor și adolescentelor care şi-au pierdut părul după chimioterapie. Se strâng fonduri pentru peruci

"Capul sus!", campanie dedicată fetițelor și adolescentelor care şi-au pierdut părul după chimioterapie. Se strâng fonduri pentru peruci

Pentru copii, implicaţiile psiho-emoţionale cauzate de pierderea părului în urma chimioterapiei sunt "traumatice". Asociaţia Magic desfăşoară în martie campania "Capul sus!", destinată fetiţelor şi adolescentelor diagnosticate oncologic.

Pentru copii, pierderea părului este şi mai traumatizantă decât pentru adulţi. Sunt izolaţi de grupurile de copii sănătoşi, cei mici neavând capacitatea de a înţelege singuri cancerul şi efectele tratamentelor, educaţia în această direcţie lipseşte în societatea românească. Pierderea părului izolează fetiţele şi adolescentele, creându-le probleme suplimentare, pe lângă lupta cu diagnosticul propriu-zis, acutizându-le anxietatea şi depresia şi îngreunându-le vindecarea, atrag atenţia reprezentanţii Asociaţiei Magic.

Conform acestora, părul este asociat, în mod special la sexul frumos, cu feminitatea şi frumuseţea, iar fetele îşi pierd echilibrul emoţional când rămân fără păr.

Potrivit Asociaţiei Magic, România este ţara din Uniunea Europeană care nu compensează nici măcar o parte dintre perucile medicale, care sunt considerate produse de înfrumuseţare, când ele sunt, de fapt, dispozitive medicale.

Conform surselor citate, este certificat psihologic că o perucă, în cazurile oncologice, de arsuri, de boli rare sau de boli dermatologice, poate reduce considerabil anxietatea socială, iar revenirea la imaginea de dinainte de boală este parte din procesul de vindecare.

"Începând de mâine, până la sfârșitul lunii martie, vom desfășura o campanie de conștientizare a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale, pentru fetițele și adolescentele diagnosticate oncologic. Vrem să le spunem, împreună: CAPUL SUS, sunteți nespus de frumoase!", transmit inițiatorii campaniei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza