Când pot reîncepe să facă sport copiii care au avut COVID

Când pot reîncepe să facă sport copiii care au avut COVID

În cest val al pandemiei cu COVID-19 au fost înregistrate mai multe îmbolnăviri în rândul copiilor și tinerilor, decât în valul precedent.

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că în ultima perioadă specialiştii sunt întrebaţi tot mai des când pot copiii care au făcut COVID-19, să reia activitățile sportive fără restricţii sau riscuri.

„După forme asimptomatice sau foarte uşoare poate merge la activităţile sportive pe care le făcea înainte de COVID-19 la 72 ore de la dispariţia totală a semnelor de boală, dacă nu a avut miocardită în cadrul bolii recente”, a explicat medicul Mihai Craiu pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

Potrivit pediatrului, în cazul formelor medii şi grave, copiii au nevoie de un consult medical înainte de a reveni la activităţile obişnuite.

„După forme medii (febră 4 zile sau mai mult asociată cu dureri musculare intense sau cu stare de rău prelungită) este necesar un consult medical şi este utilă efectuarea unei electrocardiograme (EKG) pentru a decide dacă este copilul în siguranţă la sport”, a precizat medicul.

Ieri, 719 copiii diagnosticați cu COVID-19 erau internați pe secțiile spitalelor, dintre care 17 la ATI.

Comenteaza