Foto Când după 10 zile de intubare auzi: "Acum ești în siguranță, totul va fi bine!". Tânără cu COVID, salvată din ghiarele morții de medicii din Cluj

Medicii de pe secția de ATI a SCJU Cluj-Napoca s-au luptat timp de o lună să salveze o pacientă în vârstă de 30 de ani, cu COVID-19, preluată în stare critică, intubată și ventilată mecanic, de la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Ești în spital, acum ești în siguranță, totul va fi bine” – sunt primele cuvinte pe care Tunde Eva Jako le-a auzit când se trezea după 10 zile de intubație oro-traheală și ventilație mecanică, petrecute în Secția ATI COVID a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca.

Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a fost fost internată în urma unor complicații grave (insuficiență respiratorie acută, pneumonie SARS-COV-2 în formă critică, cu afectare pulmonară de 90%), survenite în infecția COVID-19, explică reprezentanții SCJU Cluj-Napoca.

"Timp de peste o lună, doamna Jako a fost îngrijită de colegii noștri din secția de terapie intensivă. A fost preluată prin transfer de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, intubată și ventilată mecanic, iar în urma eforturilor echipei noastre de la ATI pacienta a avut o evoluție favorabilă. Recuperarea a fost anevoioasă, fiind extubată după 10 zile de la transfer și, mai apoi, petrecând o lună în secția de terapie intensivă, pentru tratamentul complex al complicațiilor survenite în urma infecției cu SARS-COV-2. Cu siguranță, colegii noștri de la ATI sunt cei care, fără ezitare, au fost mereu în prima linie, de la începutul pandemiei. Le admirăm curajul, puterea de muncă și credința neclintită că întotdeauna există speranță, oricât de sumbre ar părea lucrurile", transmit reprezentanții SCJU.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza