Calendarul livrărilor de vaccinuri. Câte și ce fel de doze mai primește România luna aceasta

Calendarul livrărilor de vaccinuri. Câte și ce fel de doze mai primește România luna aceasta

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a vorbit, marţi, despre calendarul de livrări de vaccinuri anti-COVID și a precizat ce fel de seruri și câte doze urmează să mai sosească în până la sfârșitul lunii în țară.

Andrei Baciu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu sunt sunt schimbări semnificative faţă de săptămâna trecută în ceea ce priveşte calendarul livrărilor de vaccinuri anti-COVID.

"În linii mari, vorbim de 345.000 de doze recepţionate deja de la Pfizer pentru această săptămână, la fel şi săptămâna viitoare, cu un surplus de 120.000 în fiecare din aceste două săptămâni. Moderna - în această săptămână vor veni în cursul zilei de vineri 162.000 de doze, la fel şi pentru AstraZeneca - 48.000 de doze, din nefericire cu 330.000 mai puţin decât cele anunţate iniţial şi anume 378.000 de doze. Practic, pentru luna martie, avem un total de 2,2 milioane de doze aproximativ, iar pentru aprilie lucrurile nu s-au schimbat - aproximativ două milioane de doze de vaccin produs de BioNTech/Pfizer, un minim de 249.000 de doze produse de Moderna, sperăm să ajungă chiar mai mult până la un maxim de 330.000, şi pentru vaccinurile produse de AstraZeneca vorbim de aproximativ 879.000 de doze", a explicat Andrei Baciu.

Secretarul de stat a mai spus că primele doze de ser produs de Johnson&Johnson vor sosi în România, cel mai probabil, în luna aprilie.

"Pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson, primele doze vor sosi cel mai probabil în luna aprilie, undeva în jur de 100.000 de doze", a afirmat Baciu.

Conform acestuia, până în prezent, România a recepţionat 3.622.689 doze de vaccin anti-COVID.

Comenteaza