Calendarul livrărilor de vaccinuri anti-COVID pentru februarie-martie. Când sosesc următoarele tranșe

Calendarul livrărilor de vaccinuri anti-COVID pentru februarie-martie. Când sosesc următoarele tranșe

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat, marţi, că România va primi în perioada următoare mai multe tranșe de vaccinuri Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.
 

"Cu privire la următoarele tranşe de livrare, pentru Pfizer se aşteaptă următoarea tranşă pe 15 februarie; în februarie aşteptăm restul de până la 720.000 de doze, iar în martie - încă peste 1.100.000 de doze suplimentare. Pentru Moderna, în februarie avem 167.000 de doze care includ acea reducere de 20% care va fi recuperată până la finalul lunii martie. În martie primim un suplimentar de 226.000 de doze, probabil în două tranşe. Iar cu privire la dozele de la AstraZeneca, pe 12 februarie aşteptăm următoarea tranşă, aproximativ 92.000 de doze, iar până la finalul lunii suplimentar până la 740.000 de doze, iar până la mijlocul lunii martie alte 370.000 de doze", a spus Baciu într-o conferinţă de presă la Guvern, conform Agerpres.

Totodată, Baciu a afirmat că la nivel european continuă negocierile privind dozele de vaccin şi că, probabil, vor fi semnate contracte cu companiile Novavax şi Valneva. Secretarul de stat a amintit că începând cu 30 ianuarie Comisia Europeană a implementat Mecanismul de monitorizare a exporturilor de vaccin împotriva COVID-19.

Comenteaza