Bolnav suspect de coronavirus la Spitalul Clujana

Bolnav suspect de coronavirus la Spitalul Clujana

Bărbatul suspect de coronavirus a fost internat luni, pentru dializă, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clujana. Pacientului i s-a recoltat proba specifică pentru Covid-19, care a fost trimisă pentru testare la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca. 

Pacientul din Gherla cu probleme respiratorii a ajuns luni la Cluj-Napoca și a fost internat pe secția de Terapie Intensivă a spitalului municipal pentru dializă. Reprezentanții clinicii spun că au fost luate toate măsurile preventive valabile pentru un pacient suspect de Covid-19.

"Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (SCMCJ) a fost informat telefonic luni, 23 martie, ca urmeaza sa soseasca un pacient de la Spitalul din Gherla, unde fusese internat in ultimele trei zile cu probleme respiratorii si insuficienta renala care, in cursul zilei de ieri, s-a agravat si a impus efectuarea unei dialize de urgenta.
Pacientul nu efectuase pana atunci dializa. S-a hotarat sa fie adus la SCMCJ, avand in vedere ca in spital se poate efectua dializa pe Terapie Intensiva.
Medicii de la SCMCJ au fost informati de situatie cu o ora si jumatate - doua inainte de sosirea pacientului, au fost luate toate masurile de protectie si siguranta valabile pentru un pacient suspect de Covid-19.
A fost anuntata Radiologia, unde pacientul a efectuat CT-ul, iar personalul a fost in permanenta protejat si echipat corespunzator, cu echipament pentru cazuri de bolnav suspect de Covid-19.
Dupa efectuarea CT-ului la Radiologie, pacientul a fost transportat pe un circuit stabilit anterior la Terapie Intensiva, unde a fost preluat de personal echipat corespunzator si pus singur in salon.
Pacientului i s-au facut analizele, a fost asteptat si de medicul nefrolog si s-a confirmat ca avea nevoie de dializa, pe care a si efectuat-o luni.
Bolnavul a fost monitorizat toata noaptea, starea generala fiind la aceasta ora ameliorata.
Personalul care a participat la preluarea si investigarea pacientului a ramas in spital.
Pacientului i s-a recoltat ieri proba specifica pentru Covid-19, care a fost trimisa pentru testare la Spitalul de Boli Infectioase, urmand ca rezultatul sa fie disponibil in cursul serii de marti.
Este important de precizat ca bolnavul a fost tratat, inca de la intrarea in SCMCJ, ca un suspect de Covid-19, luandu-se toate masurile de siguranta si preventie atat pentru personalul spitalului, cat si pentru ceilalti pacienti", se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.

Comenteaza