Bolnav de COVID în stare gravă. A mers cu mașina până în curtea spitalului și a ajuns direct la ATI

Bolnav de COVID în stare gravă. A mers cu mașina până în curtea spitalului și a ajuns direct la ATI

Un pacient infectat cu COVID, care nici măcar nu a sesizat în ce situație gravă este, a mers singur cu mașina la spital, iar acolo medicii l-au internat diect pe secţia de ATI. 

Medicii spun că oamenii nu realizează cât de gravă este starea în care se află nici măcar atunci când vin la spital. Un pacient a venit cu mașina, miercuri, până în curtea Institutului "Marius Nasta", iar din cauza situației medicale în care era a fost dus imediat la terapie intensivă.

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat la Digi24 că pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei s-a observat o diferență importantă între numărul mic de persoane internate pe secție și numărul mare de bolnavi de la secția de terapie intensivă care este plină.

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a vorbit la Digi24 despre un pacient care nici măcar nu a sesizat în ce situație gravă este, dovadă că a venit singur cu mașina la spital. "Pacientul ... ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă. Este surprinzător acest lucru.

A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic. O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă.

Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital. Acest lucru este îngrijorător", a spus medicul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza