Boc susține obligativitatea certificatului verde, dar și VACCINAREA OBLIGATORIE

Boc susține obligativitatea certificatului verde, dar și VACCINAREA OBLIGATORIE

Primarul Emil Boc susține obligativitatea certificatului verde de vaccinare, dar este de acord și cu vaccinarea obligatorie. 

"Eficiența este aia ce face Germania. Impune vaccinarea obligatorie, este constituțional. Vrei să trăiești în comunitate, te vaccinezi, pentru că e vorba de sănătate publică! Asta fac nemții. Te obligă", a spus edilul Clujului. 

Cu privire la obligativitatea certificatului verde în România, a declarat: "Dacă nu se ia, vom avea iar cimitirele pline! Asta este concluzia mea, nu am alta. Am fost contruit toată viața mea pe știință, pe credință". 

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva Covid -19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.  De asemenea, din februarie, vaccinarea va deveni obligatorie pentru toți cetățenii care au rezidență permanentă în Austria, cu excepția celor care au contraindicații medicale.

Întrebat miercuri, la un eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România, dacă crede că obligativitatea prezentării certificatului verde în anumite locuri ar trebui pelungită, ministrul Sănătății a spus că aceasta este o decizie nu numai medicală, ci și politică. 

Ministrul a comentat și o declarației a președintei CE, Ursula von der Leyen, care a spus că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității împotriva COVID-19 ca reacție față de răspândirea rapidă a noii tulpini Omicron. „Sunt tot felul de discuții. Eu aș fi puțin mai reținut. Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Mai este un lucru - trebuie să vedem, în contextul emergenței acestei noi tulpini, care e eficacitatea vaccinării”, a spus el.

Comenteaza