Boc mulțumește clujenilor care s-au vaccinat, dar și medicilor: „Rata de imunitate în Cluj-Npoca este de 55-60%. Suntem de departe primii pe țară”

Boc mulțumește clujenilor care s-au vaccinat, dar și medicilor: „Rata de imunitate în Cluj-Npoca este de 55-60%. Suntem de departe primii pe țară”

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în județul Cluj a trecut de 500.000, joi, 24 iunie 2021.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a ținut să le mulțumească celor care s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, dar și medicilor care își fac treaba și rezistă și în aceste zile cu temperaturi foarte ridicate.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc clujenilor pentru că au înțeles acest imperativ al momentului. Sunt oameni cu o conștiință civică ridicată și cu simț al responsabilității față de societate. Eu cred că, în municipiul Cluj-Napoca, dacă luăm în considerare și persoanele care au trecut prin boală, nu doar pe cele care s-au vaccinat, ne apropiem de 55-60%. Cred că suntem de departe pe primul loc în România. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din centrele de vaccinare, pentru că sunt călduri absolut imposibile, iar oamenii aceștia au stat pe baricade”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul Clujului.

Totuși, Boc susține că nu trebuie luat „piciorul de pe accelerație”, pentru că din punctul său de vedere, securitatea „prezentă” și „viitoare” este vaccinul.

„Se tot discută ce va fi prin toamnă, despre alte tulpini, însă, un singur lucru este cert, vaccinarea ne apără de tot. De aceea, trebuie să facem tot ce ne stă în putință să menținem vaccinarea ca prioritate majoră, ca politică de sănătate publică. Suntem condamnați să reușim. Vedeți ce frumos este când viața se reia cât de cât aproape de normalitate. Să nu compromitem viitorul. După 1 iulie se redeschide și Oserul, deci lucrurile revin la o normalitate”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

În urmă cu o zi, Clujul a ajuns la 501.449 de persoane vaccinate în județ împotriva noului coronavirus, 243.628 dintre acestea fiind imunizate cu ambele doze.

Comenteaza