Boc cere guvernanților să își asume certificatul verde obligatoriu: ''să își asume pentru binele românilor, nu cu ochii pe sondaje''

Boc cere guvernanților să își asume certificatul verde obligatoriu: ''să își asume  pentru binele românilor, nu cu ochii pe sondaje''

Primarul Emil Boc cere guvernanților să adopte cât mai rapid certificatul verde obligatoriu, să își asume și decizii nepopulare și să nu se uite doar la sondaje.

''Multi au spus aveti Untoldul la Cluj, o sa fiti primul oras carantinat din Romania. Nu, acuma iara o sa sara lupii tineri sa atace, acolo au fost oameni vaccinati in primul rand, Clujul nu a fost in primele orase la incidenta, am fost cu mult sub Bucuresti. Relaxarile ar trebui sa fie doar pentru vaccinati, cei trecuti prin boala sau cu teste PCR sau rapide facute cu 48 de ore inainte. Eu nu incurajez nici un fel de eveniment la care aiba acces altcineva. Trebuie sa aprobam certificatul verde pentru locul de munca. Eu mi-l asum in numele stiintei, ma uit la ce fac altii, politicienii trebuie doar sa faca bine, sa isi asume decizii pe parerea specialistilor. Acum, sper ca acest guvern sa isi asume deziciile pentru binele romanilor, nu cu ochii pe sondaje'', a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat recent că certificatul COVID la locul de muncă va fi obligatoriu la trei săptămâni de creştere continuă a cazurilor, unde incidența este peste pragul de 1,5.

Comenteaza