Bilanț COVID în creștere la Cluj. Sute de noi infectări de ieri până azi

Bilanț COVID în creștere la Cluj. Sute de noi infectări de ieri până azi

Sute de clujeni au fost depistați cu noul coronavirus în ultima zi, cel mai mare număr de cazuri noi depistate în România, după București.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 416 clujeni, singurul județ cu peste 400 de noi infectări.

Cu acest număr de cazuri noi, județul Cluj se situează pe locul doi pe țară după București, unde au fost înregistrate 1.294 de noi îmbolnăviri, iar pe locul trei, se află este Timiș, cu 301 cazuri.

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul a urcat la 5,41 la mie și se află tot pe locul doi, după municipiul București, care are 6,22 cazuri la o mie de locuitori. Media la nivel național a coborât vineri la 1,57 la mie.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 205 pacienți cu COVID, în creștere față de ziua precedentă, când erau 188. Dintre persoanele internate 14 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 35 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 2.771 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 415 pe secțiile ATI, cu 13 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 3.725 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 363 mai puține față de ziua anterioară și 41 de decese, dintre care 9 anterioare intervalului de referință.

Comenteaza